Forsiden
Biografi
Produksjon
Utdrag
Artikler
Kritikk
Skoletilbud
Nøtteliten
Afrika
Intervju
Skøyteløp
 
English Site
Send Epost

Piratene/Radio Feskslog.

"Vi gratulerer teatergruppa Hamperokken med premieren på stykket de har kalt "Radio feskslog". (-) Stykket har appell. Spørsmålet om arbeidsledigheten slipper ikke taket selv etter at en har kommet hjem og fått tøflene på. Samtlige arbeidsledige og kommunepolitikere burde møte opp på neste forestilling. Og all annen ungdom selvsagt. Dette er amatørteater på sitt beste. Replikkene sitter som et skudd, og spillet har en undertone av sarkasme og humor som gjør det svært underholdende å se på. Det er mange statiske scener i stykket, dvs. at aktørene oppholder seg på samme sted hele tiden, og replikkene bærer hele handlingen. Men Hamperokkerne ser ut til å mestre dette bra. Manglende scenebelysning skjemmer imidlertid forestillingen noe. Et skår i gleden over å se så bra lokalt teater var at alt for få hadde møtt frem til premieren. Fredagskvelden får nok ta en del av skylden. En måte å nå ut til flere på kunne være å kjøre "Radio Feskslog" i skoletiden. Da gjenstår det bare å ønske fortsatt "god sending".

Kjell O. Storvik i Lofotposten 25/3 -80

"Vi har flere ganger sett ungdommelige opprør på norsk film. Men ofte har innhold og intrige vært fjernt fra den aktuelle samfunnsdebatt, ja ofte har anarkistisk-kverulantiske meninger dominert.
Denne gang er det imidlertid et blodig aktuelt samfunnsonde som preger filmen, den deprimerende arbeidsløsheten. Skytset blir rettet mot det bestående samfunn, først og fremst det at de etablerte snakker og ikke gjør noe. (-)
Hederlig og løfterik må en kalle denne i og for seg enkle filmen. Atmosfæren er ekte hverdagslig, miljøet levende, intrigen i bra stigning, selv om den kanskje starter litt seint. (-)
Glimt fra frimurerritualer virker noe påklistret for å symbolisere det toneangivende broderskap blant samfunnsstøttene.
Men gledelig og løfterik er filmen som sådan, og hyggelig er det å konstatere at hverdagen, lokalmiljøet og arbeidslivet har mer enn nok filmatisk stoff å by på."

Arvid Andersen i Dagbladet 3/9 -83

(Utdrag.)